Zwanger

Zwanger

zwanger-img

Aanmelden/ inschrijven

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent kun je je bij ons inschrijven.

Eerste kennismaking

In de achtste of negende week van je zwangerschap is je eerste afspraak op de praktijk. Lees verder

De eerste kennismaking is zeer belangrijk daarom stellen wij het zeer op prijs als je partner meekomt. Deze afspraak duurt ongeveer 45 minuten en is bedoeld om kennis te maken, informatie uit te wisselen en voorlichting te geven over de zwangerschap. We bespreken vragen over je gezondheid en die van jouw partner, familieleden en het eventuele verloop van een vorige zwangerschap, bevalling en kraambed. Daarna wordt er wat bloed afgenomen voor onderzoek.

Termijnecho

Tijdens de eerste kennismaking wordt een afspraak gemaakt voor de termijnecho. Daarmee wordt je uitgerekende datum bepaald en je ziet voor het eerst het hartje van je baby. Meer informatie over de echo.

Tweede zwangerschapscontrole

De volgende afspraak is drie weken later (dan ben je ongeveer 12 weken zwanger). De verloskundige luistert naar het hartje en meet je bloeddruk. Lees verder

Deze tweede afspraak duurt ongeveer twintig minuten. Je krijgt alle bloeduitslagen mee. Na het beluisteren van het hartje krijg je de Woezel & Pip zwangerschapskoffer met informatieve folders, magazines, kortingsbonnen en samples.

Kraamzorg Eerste Week

Vanaf twaalf weken kun je de kraamzorg gaan regelen. Als extra service aan onze zwangere vrouwen bieden wij kraamzorg via ons eigen kraambureau, Kraamzorg Eerste Week. Hier werken ervaren kraamverzorgenden met liefde en passie voor hun vak. Lees verder

Voordeel van Kraamzorg Eerste Week is dat je één kraamverzorgster hebt tijdens de hele kraamtijd. Er is een nauwe samenwerking tussen onze verloskundigen en de kraamverzorgsters. Ze werken volgens één beleid.
Zes tot vier weken voor je uitgerekende datum komt verloskundige Filiz persoonlijk voor een intakegesprek bij je thuis waarin de kraamzorg besproken wordt.
Ben je onder controle bij de gynaecoloog in het ziekenhuis of een andere verloskundigenpraktijk en wil je dat wij je kraambed verzorgen, dan kun je je ook bij ons aanmelden. Dit kan al vroeg in je zwangerschap.
De kraamverzorgende biedt ook assistentie bij een thuisbevalling. Ze komt je al tijdens de ontsluitingsfase bijstaan, ze assisteert de verloskundige bij de bevalling en verzorgt de baby. Jouw keuze voor kraamzorg is uiteraard vrij.

Zwangerschapscontroles

Je komt gemiddeld veertien keer bij de verloskundige op de praktijk. Als je vaker wilt komen kan dat.

Elke controle duurt ongeveer vijftien minuten. Lees verder

Dit is een gesprek waarin er goed geluisterd wordt naar je vragen, klachten en ook je leuke belevenissen, ervaringen en algemene zwangerschapsgevoelens. Je bloeddruk wordt gemeten, de groei van je buik en kindje worden gecontroleerd en het hartje wordt beluisterd.
De frequentie van de volgende zwangerschapscontroles:
Vanaf de 24ste week: om de vier weken
Vanaf de 24ste week tot de 30ste week: om de drie weken
Vanaf de 30ste tot de 36ste week: om de twee weken
Van de 36ste week tot de bevalling: om de week

Aanvullende controles

Urinecontrole Lees verder

is niet standaard en wordt alleen bij indicatie gehouden. Er wordt gekeken naar het eiwit- en suikergehalte in je urine.

Wegen Lees verder

is niet standaard, maar als je wilt, dan kun je ook gewogen worden.

Prenatale screening Lees verder

er wordt uitgebreid gesproken over alle mogelijkheden van prenatale screening. Dit onderzoek is bedoeld is om een eventuele afwijkingen bij je baby te ontdekken.

Voorbereiding op de bevalling Lees verder

in de 36ste week van je zwangerschap wordt de bevalling met jou en je partner doorgesproken. Dit gesprek duurt 30 minuten. Je krijgt uitleg wanneer en hoe de bevalling begint en wanneer jullie ons moeten bellen. Heel belangrijk vinden wij het om jouw wensen door te spreken: de baringshouding, de plaats en de sfeer van de bevalling en ook de mogelijkheden van eventuele pijnbestrijding. Verloskundigenpraktijk Eliff heeft bij de bevalling gratis een TENS apparaat ter beschikking. De bevestigingsstickers moet je om hygiënische redenen wel zelf bij ons aanschaffen. De stickers kosten € 15,00.

Echo’s

Tijdens je zwangerschap worden een aantal echo’s gemaakt. Hierdoor houden wij de groei en ontwikkeling van je kindje tijdens de zwangerschap goed in de gaten. Meer informatie over de echo.

Borstvoeding

Je krijgt uitgebreide informatie over borstvoeding. Als je kindje geboren is kunnen jullie hier volop ondersteuning en begeleiding bij verwachten. Er wordt door de kraamverzorgende, verloskundige en eventueel de lactatiekundige ruim de tijd voor genomen. Dit doen wij met veel plezier. Kan of wil je geen borstvoeding geven, dan begeleiden we je bij het geven van kunstvoeding.

Kraampakket

Bij de verzekering kun je een kraampakket kosteloos opvragen. Hierin zitten allerlei handige artikelen voor bevalling en kraamtijd. Bij een thuisbevalling is dit kraampakket noodzakelijk.

Na de bevalling

Gedurende acht tot tien dagen na de bevalling komt onze verloskundige regelmatig op kraamvisite om te kijken hoe het met jou en je kindje gaat. Zes weken na de bevalling zijn jullie met de baby van harte welkom op de praktijk voor nacontrole.

Contact