Zwanger worden

Zwanger worden

inner-img1

Kinderwens

Heb je een kinderwens? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl voordat je zwanger bent, bijdraagt aan een positieve uitkomst van je zwangerschap. Eliff kan je helpen met deze voorbereiding door advies op het gebied van een gezonde leefstijl.

Foliumzuur

Foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een ernstige aandoening. Het slikken van 0,5 mg foliumzuur per dag vermindert de kans op een open ruggetje en enkele andere aangeboren afwijkingen.Lees verder

Foliumzuur is er in tabletvorm en wordt aangeraden vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot en met de tiende week van je zwangerschap. Foliumzuur is te koop zonder een recept bij een drogist of apotheek. Foliumzuur zit in voldoende hoeveelheid in alle multivitaminen speciaal voor zwangeren.
Kijk voor meer informatie op: www.strakszwangerworden.nl

Lifestyle

Als je zwanger wilt worden is het verstandig om je leefwijze aan te passen zodat de kans om gezond zwanger te worden zo groot mogelijk is.Lees verder

Stop met roken en het drinken van alcohol (dit geld voor jou en je partner) want dit bevordert de vruchtbaarheid, stimuleert de ontwikkeling van het kind en verkleint de kans op een miskraam.
Overgewicht Als je overgewicht hebt, is het verstandig om eerst af te vallen voor je zwanger wordt. Een gezond gewicht verhoogt de kans op een zwangerschap, maar ook nemen risico’s en de kans op complicaties af. Als je het lastig vindt om af te vallen, dan kun je hulp inschakelen bij een diëtiste.
Bewegen Het is belangrijk om voldoende te bewegen. Als je per dag minimaal een half uur beweegt, dan zorgt dit dat je lichaam in goede conditie is voor een zwangerschap.
Vaginale douches worden afgeraden als je zwanger wilt worden. Dit verandert namelijk de samenstelling van het baarmoederslijm en dit slijm is juist nodig om de spermacellen naar de eicel te krijgen.
Erfelijke aandoeningen Ga in je familie na of er syndromen of bijvoorbeeld hartafwijkingen voorkomen. Dit kan van belang zijn bij de eerste afspraak bij de verloskundige.
Let op je voeding eet geen rauw vlees, eet geen producten van rauwe melk, eet weinig tot geen orgaanvlees en was groenten en fruit altijd goed af voordat je het eet.
Voldoende variatie in je voedingspatroon.
Medicijnen Als je medicijnen slikt, is het verstandig om bij je huisarts na te gaan of deze medicijnen van invloed kunnen zijn bij een kinderwens.

ZwangerWijzer

Dit is een hulpmiddel om te kijken hoe jouw leefwijze nu is. Met ZwangerWijzer kun je door een vragenlijst in te vullen nagaan of er risico’s zijn voor je zwangerschap en de baby.Lees verder

Aan het einde krijg je direct een overzicht van al je antwoorden. Als er risico’s zijn, krijg je een overzicht met tips en adviezen. Dit kan ook handig zijn voor een gesprek met een arts of verloskundige.

Als zwanger worden langer duurt

Van alle stellen die zwanger proberen te worden, lukt dit bij 60% van alle vrouwen binnen drie tot zes maanden. Bij 80-90% van de vrouwen lukt het binnen 1 jaar. Als dit na een jaar proberen nog niet gelukt is, dan kun je hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Maak dan een afspraak bij je huisarts, hij of zij kan je verwijzen naar een gynaecoloog.

Meer informatie

Meer informatie over gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn kun je krijgen bij onze verloskundigen, je kunt een afspraak maken bij Eliff. Je kunt ook kijken op www.deverloskundige.nl/zwanger-worden of www.strakszwangerworden.nl.

Contact