Over ons

Over ons

Filiz Bogazci – Isik

verloskundige en directeur

client-img.klein

In juli 2001 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Maastricht, voorheen Vroedvrouwenschool te Kerkrade. Omdat ik destijds in Duitsland woonde op de grens heb ik gekozen om klinisch te gaan werken in het Atrium Medisch Centrum in Heerlen (nu Zuyderland).

Gedurende negen jaar heb ik vele zwangeren kunnen begeleiden die zowel medisch als fysiologisch gingen bevallen. Ondanks dat ik met veel plezier en passie in het ziekenhuis heb gewerkt miste ik het om zelf de vrouw te begeleiden en haar te ondersteunen vanaf de prille zwangerschap tot in het kraambed.

In 2010 hebben wij het besluit genomen om terug te verhuizen naar “mijn geboortestad” Rotterdam. Daar ben ik zelf ook thuis geboren met de hulp van een verloskundige, op tweehoog.
Rotterdam is een stad met vele culturen. Het is de stad waar ik passie voor verloskunde kreeg. Mijn zus volgde toen al de opleiding tot verloskundige. Ik ben later bij haar in de grote stadspraktijk Rotterdam West gaan werken. Hier kon ik immers het vak “buiten” leren. Het was een enorme uitdaging, maar ik kon eindelijk vroedvrouw zijn.

De mix van verschillende culturen maakte mij nog bewuster van het feit dat ik de zwangere en partner meer wil leren kennen om hen beter te kunnen begeleiden in hun eigen omgeving, rekening houdend met hun persoonlijke wensen. En niet alleen tijdens hun zwangerschap en bevalling, maar ook in het kraambed, gedurende de eerste week waarin ouders hun kindje leren kennen.

Zo is in juli 2015 Kraamzorg Eerste Week ontstaan. Een klein team van zeer deskundige en bevlogen kraamverzorgenden verzorgen de jonge gezinnen tijdens de kraamtijd. Zij wonen waar ze werken, dichtbij de mensen en met heel nauwe samenwerking met de verloskundigen.

Voor inschrijving bij de kraamzorg: http://inschrijven.kraamzorgeersteweek.nl/

Om geboortezorg in een totaalpakket aan te bieden, van zwangerschapswens tot en met het hele kraambed heeft Geboortecentrum Eliff haar deuren geopend. Eliff staat voor optimaal persoonlijke begeleiding in het hele proces van je verloskundige zorg. Kleinschalig en betrokken. We zijn er voor jou en heten je van harte welkom bij Geboortecentrum Eliff.