Bevalling

Bevalling

inner-img1

Waar bevallen

Als de zwangerschap ‘normaal’ verloopt mag je zelf kiezen waar je gaat bevallen. Kies voor een plaats voor je bevalling waar jij je het meest op je gemak voelt. Heb je twijfels, bespreek het met ons. Ga naar informatieavonden van het ziekenhuis, de verloskundige of het Geboortecentrum Sophia om te kijken wat het best bij jou past. Eliff begeleidt alle soorten bevallingen.

Thuisbevalling

Wil je graag thuis bevallen, in je eigen omgeving? Dat kan. Mits je woning aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bij de thuisbevalling worden we geassisteerd door een kraamverzorgster van het kraambureau waar je ingeschreven bent. Na de bevalling verzorgt ze je kindje, zorgt ze ervoor dat alles wordt opgeruimd en helpt ze je onder de douche. Lees verder

Bij de thuisbevalling heeft de verloskundige dezelfde benodigdheden mee die ook in het ziekenhuis nodig zijn voor een ‘normale’ bevalling. Wanneer er tijdens de bevalling een complicatie ontstaat, bijvoorbeeld wanneer een kindje in het vruchtwater heeft gepoept, dan vindt de bevalling alsnog in het ziekenhuis plaats.

Poliklinische (ziekenhuis) bevalling

Bij een poliklinische bevalling of een bevalling in het kraamhotel huur je als het ware een verloskamer in het ziekenhuis. Wij begeleiden dan daar de bevalling met een verpleegkundige. Een poliklinische bevalling brengt extra kosten mee die niet altijd worden vergoed. De meeste ziektekostenverzekeraars vragen een eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling. Informeer hiernaar bij je ziektekostenverzekeraar.

Medische bevalling

Soms moet je medisch bevallen in het ziekenhuis. Dit is dan onder leiding van een gynaecoloog. Hier kunnen diverse reden voor zijn. Soms is het je medische voorgeschiedenis of zijn er tijdens je zwangerschap complicaties ontstaan die het niet toelaten om te bevallen onder leiding van 1 van onze verloskundigen. Ook als je bijvoorbeeld pijnstilling, zoals een ruggenprik wenst, dragen wij je (tijdens je bevalling) over aan het ziekenhuis en mogen wij je bevalling niet begeleiden. Een medische bevalling wordt vanuit de basisverzekering gedekt.